Международен ден срещу тормоза „Ден на розовата фланелка“ 24 февруари

25 февруари, 2016 Виж коментарите

 IMG_5978 IMG_5979 IMG_5980 IMG_5981

 

Всичко започва през 2007 г. с идеята на две момчета в Канада да застанат зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски, и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Тогава научих, че двама души могат да си измислят нещо и да постигнат чудеса“, казва Травис Прайс, който през 2007 е на 17 години. „Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.

Както си стоят във фоайето на училището и раздават тениските, изведнъж влиза момчето, тормозено заради цвета на своята. „Изглеждаше като че огромен товар падна от плещите му“, спомня си Трави Прайс, „оттогава насетне тези, които го бяха тормозили, не казаха нито гък.“

Защото така започват хубавите неща – когато решиш да подкрепиш приятел, или просто човек в нужда, и задвижите нещо заедно, заговори се за него и започне да се случва в целия свят.

Днес 24 февруари 2016 г. учениците от СОУ”Св.Св.Кирил и Методий” се включиха в тази инициатива, като всички класове написаха своите послания за това да бъдем по-добри и съпричастни към другите. Всички техни послания бяха пуснати в небето с розови балони.

По този начин децата имаха възможността да покажат, че имат силата  и волята да подкрепят приятел или друг, който има нужда от помощ!

Категории: Новини

  1. Все още няма коментар
  1. 0 trackbacks

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!