Ден на художествената самодейност

8 април, 2023 Виж коментарите
Денят на художествената самодейност е празник на българския талант, на българския дух, на българската култура.
На този ден празнуват хората, които са свързани с една любов – любовта към изкуството. Присъствието на художествената самодейност в нашия живот е толкова осезателна, че никой не може да го отрече или пренебрегне. Няма обществена проява у нас, особено в селата и малките градчета като нашето, която да не е стоплена от вдъхновената изява на народните дарования.
По утвърдена вече традиция в последния ден преди априлската ваканция в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сливница отбелязваме Деня на художествената самодейност.
В този ден се срещаме и си спомняме за хилядите умения и дарования на нашите ученици, защото училището не е просто място, където получаваме знания, то дава възможност да открием и развием таланта, да съберем ученици с различни интереси, да удовлетворим потребностите им от дейност и изява.
С днешната празнична програма учениците от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Сливница, обединени от различни интереси, но водени от обич към изкуството, изразиха дълбок поклон пред българския талант, българския дух и българската култура!
Нашите възпитаници заедно със своите класни ръководители бяха подготвили песни, танци, пиеси и скечове.
Ръководството на СУ “Св. Кирил и Методий” гр. Сливница благодари на всички класни ръководители и техните ученици за старанието, всеотдайността и вниманието, което вложиха в подготовката на изявите.
Нека никога не угасва ентусиазма и енергията ви за художествена самодейност.
Желаем ви здраве и дълъг творчески път!

Категории: Новини

  1. Все още няма коментар
  1. 0 trackbacks

Моля, пишете на кирилица! Останалите коментари няма да бъдат публикувани!